Portretfoto van afscheidsfotograaf Peter Verheijen

Ik ben Peter Verheijen en ik ben afscheidsfotograaf

Als ervaren fotograaf heb ik mij in 2018 gespecialiseerd in afscheidsfotografie. Uit persoonlijke ervaring weet ik dat een tastbare herinnering kan helpen bij het afscheid van een dierbare. Ik beschouw de momenten van afscheid ook als onderdeel van rouw. Door deze momenten van afscheid vast te leggen wil ik nabestaanden troost geven.

Ik leg op een mooie en respectvolle manier het afscheid in foto’s vast en help daarmee het afscheid een plek te geven. Dat zie ik als een van de vormen om uiting te geven aan rouw.

Van nature heb ik een rustige persoonlijkheid en werk ik geconcentreerd. Eigenschappen die ervoor zorgen dat ik de betekenisvolle momenten tijdens een afscheid goed kan fotograferen.

Reactie over Peter


“Peter is in staat om een waardevol beeldverhaal te maken. Foto’s die helpen om te herinneren en opnieuw te beleven. Foto’s die troost en steun geven en de mogelijkheid om met anderen het verdriet en het gemis te delen.
Bijna onmisbaar bij het verwerken van rouw!
Naast Peter zijn vakkennis heb ik ook zijn vriendelijke en empathische houding zeer gewaardeerd. Hij is tijdens het afscheid onopvallend aanwezig en hij is uitermate goed in staat om af te stemmen in een kwetsbaar en intiem proces“

Lilian – 07-07-2019

Peter heeft al een aantal keren gefotografeerd bij een uitvaart die ik mocht begeleiden als Uitvaartonderneemster.
Ik ben een groot voorstander van uitvaartfotografie, omdat ik uit eigen ervaring weet hoe belangrijk het voor het rouwproces is en hoe fijn het is om een herinnering te hebben van het afscheid, wat vaak in een roes voorbij gaat. Ik adviseer het een familie dan ook altijd om foto’s te laten maken. En als je het dan laat doen, dan is Peter een erg fijne fotograaf. Hij is kundig, en je hebt niet in de gaten dat hij er is. En tenslotte krijg je een mooi boek, een mooie herinnering van hem.

Ilse Hendriks
Uitvaartonderneemster Vjanova Uitvaartbegeleiding.

Onze vader had Alzheimer en in zijn laatste fase, toen hij nog wel “ok” was, wilden wij nog één mooie familie foto maken samen met hem als aandenken. Helaas is dit ons niet meer gelukt, want is hij toch best plots en eerder overleden dan wij hadden verwacht.

Tijdens het regelen van zijn begrafenis waren we van mening, hoe verdrietig zo’n dag ook is, dat het fijn zou zijn als we nu wel een aandenken zouden hebben. Ook word je geleefd op zo’n verdrietige dag en achteraf gezien is het fijn geweest om bijvoorbeeld terug te kunnen kijken wie er allemaal waren om samen met ons afscheid te nemen van onze vader.

Wij vonden Peter als fotograaf ontzettend fijn en hebben hem als deskundig ervaren. Vooraf dachten wij wel hoe gaat dat? Zal de fotograaf “in de weg lopen”? Nou dit was dus absoluut niet het geval. Hij is bijna niet opgemerkt.. En zo hebben wij hele mooie foto’s van het afscheid van onze vader mogen ontvangen!

Fam. Pardoen

Werkwijze afscheidsfotografie

Tijdens een persoonlijk gesprek met mij of met uw uitvaartondernemer nemen we door welke momenten u wilt hebben vastgelegd en op welke locaties. Ook bespreken we uw wensen met betrekking tot het herinneringsalbum.U ontvangt op basis van deze gegevens een offerte. Uiteraard kunnen er nog wijzigingen worden doorgevoerd.

Op de dag zelf ben ik zo onopvallend mogelijk aanwezig, zodat u, uw familie en andere genodigden tijdens de uitvaart alle rust en ruimte krijgen om afscheid te nemen.

Wilt u persoonlijk kennis met mij maken? Neemt u dan contact met mij op.

Uitvaartleidster loopt voor de rouwauto, afscheidsfotografie, Dordrecht binnenstad